Vuilbak

De duikplaats "Vuilnisbelt" alias de Vuilbak bevindt zich tussen Strijenham en vlakbij de bekende duiklocatie Gorishoek. Je kan hier zowel vanaf de kant, als met de boot duiken. De plaats dankt zijn naam aan de vuilnisbelt die hier vroeger lag.

Duikplan

Maximum diepte: 26
Moeilijkheidsgraad: Redelijk
Aanbevolen duiktij: Hoogwater

Het is een mooie plaats sterk begroeit tussen de 3 en 15 meter, dieper is er minder sterke begroeiing met onder de 22-23 meter een zandbodem. Het te water gaan is hier een uitdaging (duiken bij laag water wordt hier om deze reden dan ook afgeraden) en de stroming kan hier af en toe iets sterker uit de hoek komen. Deze duikplaats is zeer rijk aan onderwaterleven, mede door de begroeiing, krabben, kreeften ... verschuilen zich tussen de oesters, blokken en het wier. In het voorjaar houdt zich hier ook wel eens snotolf op.
Qua parkeergelegenheid is het hier niet vet. De duikplaats is gelegen aan het einde van een doodlopende weg, je kan er langsheen de weg in de berm parkeren. Deze duikplaats is niet het meest geschikt voor het organiseren van clubactiviteiten.
Duikplan: Vanaf de parking loop je langsheen het fietspad, schuin links t.o.v. de baan, langsheen het water tot op de hoek van de dijk. Net voorbij deze hoek ga je te water, bij HW zwem je van hieruit naar de linkerkant. Bij het terugkomen kan je er op dezelfde plaats weer uitkomen of achter de hoek zwemmen tot aan het strandje in de bocht en zo de wandeling na de duik een heel eind inkorten. Je zwemt dan over een ondiep gedeelte van (bij HW) zo'n 3 à 4 meter diepte bezaait met rijkbegroeide blokken.

Fauna & Flora

In de zomermaanden is het leuk om langsheen de dijk naar de hoek met het strandje te duiken, hoewel het daar slechts 3 à 4 meter diep is, kan je op en tussen de blokken genieten van slakjes, steurgarnalen, lipvisjes ... Tussen het groene wier kan je hier in juli-augustus ook wel kleine snotolfjes ontdekken, deze zijn zelf knalgroen van kleur op dat moment en dus moeilijk te onderscheiden van hun biotoop. Uiteraard kan je hier in het voorjaar dan wel eens een snotolf met zijn eitjes ontdekken en af en toe komt er wel eens een sepia langs.

Praktische Informatie

Toegangsvoorwaarden - Openingsuren

Kostprijs: Niet van toepassing
Openingsuren: Niet van toepassing

Contactinformatie

Adres: Gatweg, Scherpenisse, Nederland
Contact: Niet van toepassing

Parking

Slecht

Accomodatie - Vulstation - Eetgelegenheid

Kleedkamers: Niet Aanwezig
Vulstation:
Eetgelegenheid: Nabij Gorishoek: De Zeester

Routebeschrijving

Vanuit Antwerpen: A12 richting Bergen op Zoom, dan de A58 richting Goes. 1ste afslag Rilland, Tholen. Volg daarna richting Tholen, Speelmansplaten. Rijdt over de Oesterdam tot aan de T-splitsing met lichten, linksaf. 2e rotonde linksaf, richting camping gorishoek. Derde afslag links, de platteweg, deze weg gaat over in de Gatweg en loopt dood tegen de dijk.

Noodassistentieplan

Algemeen noodnummer: 112
DAN Hotline: +39-06-4211-5685
Decompressiekamer: U.Z .Antwerpen

Coördinaten

4°5'34''
51°31'30''

Waardering