Tetjes

Een van de vele duikplaatsen bij Wemeldinge bevindt zich ter hoogte van de tetjes, of meerbepaald de nieuwe sluis. De naam heeft deze plaats te danken aan de vorm van de twee strekdammen waartussen de sluis uitmondt.

Duikplan

Maximum diepte: 45
Moeilijkheidsgraad: Redelijk
Aanbevolen duiktij: Hoogwater en laagwater

Je kan hier enkel parkeren langs de kant van de weg op de dijk. Te water gaan kan je vanaf het strandje in de hoek tussen het linkse dammetje en de dijk, op de punt. Afhankelijk van het tij ga je link of rechts duiken. De bodem loopt hier af tot een max van rond de 40 meter. Door de vorm van de kant, kan de stroming hier op plaatsen een draaiende beweging maken en iets sterker staan. Onder de duikers is deze plaats vooral gekend omdat je er de kans hebt driftduiken te doen.

Fauna & Flora

De bodem is licht begroeid, maar bestaat toch nog in grote stukken uit zand. De brokkelster maakt in deze contreien zijn opwachting en verdringt de gewone zeester van zijn plaats. Waar er geen brokkelsterren liggen, zijn de blokken mooi begroeid en kan je genieten van de krabbetjes en kreeften.

Praktische Informatie

Toegangsvoorwaarden - Openingsuren

Kostprijs: Niet van toepassing
Openingsuren: Niet van toepassing

Contactinformatie

Adres: Steldijk, Wemeldinge, Nederland
Contact: Niet van toepassing

Parking

Weinig, tenzij je verderop op de parking gaat staan.

Accomodatie - Vulstation - Eetgelegenheid

Kleedkamers: Niet Aanwezig
Vulstation: Kleine Stelle of Oktopussy
Eetgelegenheid: Kleine Stelle

Routebeschrijving

ga je richting Bergen op Zoom, om dan via de A58 richting Vlissingen te rijden. Dan neem je de afslag Kapelle (34). Je rijdt via de Biezelingsestraat het dorp in. Bij een t-splitsing ga je rechtsaf de Ooststraat in. Bij een rotonde ga je rechtdoor, over de N671 richting Wemeldinge. In Wemeldinge aangekomen ga je niet rechtsaf het dorp in, maar blijf je op de Wemeldingse Zandweg rijden tot je aan de rechterzijde bij de Hoogeweg ziet (4e afslag). Als je deze weg afrijdt kom je bij een t-splitsing. Hier ga je linksaf de Steldijk op. Deze weg loopt langs de Oosterschelde. Verder door zie je een grote parking, de duikplaats ligt hier een beetje voor ter hoogte van de sluis.

Noodassistentieplan

Algemeen noodnummer: 112
DAN Hotline: +39-06-4211-5685
Decompressiekamer: U.Z .Antwerpen

Coördinaten

3°58'9''
51°31'40''

Waardering