Zilvermeer

Ook duikers komen aan hun trekken in het recreatiepark Zilvermeer te Mol. Het park herbergt meerdere plassen waarop watersporten kunnen beoefend worden. Het domein trekt zeer veel dagjesmensen aan, zeker op warmere dagen om een plonsje te maken.

Duikplan

Maximum diepte: 0
Moeilijkheidsgraad: Niet gekend
Aanbevolen duiktij: Geen getijden

Duikers kunnen enkel terecht in de vijver langsheen de grote baan. De duikplaatsvan het Zilvermeer staat bekend om zijn goede zicht. Het meer heeft een glooiende zandbodem en is op zijn diepste punt 15 meter diep. Het is een ideale plaats voor beginnende duikers en voor mensen die een beetje aan hun onderwaternavigatie willen werken.

Sinds een 9-tal jaren is het zilvermeer omgetoverd tot een onderwaterpark. Er werden maar liefst 44 kunstobjecten afgezonken. Om deze objecten te vinden kan je aan de ingang een plannetje kopen met een aantal geleide duiken, tenminste als je je kompas goed instelt. En er zijn nog meer uitbreidingsplannen voor de toekomst, zo zijn er plannen om er een verzonken stad te bouwen en zouden er binnenkort ook bootduiken mogelijk zijn.

Fauna & Flora

Als je geïnteresseerd bent in het bekijken van planten en visjes, dan ben je in het Zilvermeer niet aan het goede adres. Het verhoogde zuurtegraad, maakt het moeilijk voor deze diertjes om te overleven. Men poogt regelmatig vis uit te zetten in het Zilvermeer en ondertussen lijkt dit succes op te leveren, er zouden nu toch reeds enkele schooltjes baarsachtigen.

Praktische Informatie

Toegangsvoorwaarden - Openingsuren

Kostprijs: Dagticket €3,00 / Abonnement €30,00
Openingsuren: 01/04 - 30/09 van 08:30 - 20:30 (als kassa open is)
Buiten deze periode met een sleutel die je bij een jaarabonnement krijgt.

Contactinformatie

Adres: Zilvermeerlaan 2, 2400 Mol
Contact: info@atlantis-vzw.be / atlantis-vzw.be

Parking

Zeer goed

Accomodatie - Vulstation - Eetgelegenheid

Kleedkamers: Ja
Vulstation: Ja
Eetgelegenheid: Cafetaria met terras boven het water.

Routebeschrijving

Vanuit Antwerpen neem je de E313 op deze snelweg neem je afrit 13 (Geel-West). Rijdt doorheen Geel en neem de Molseweg (N71). Ongeveer 1 km na het oversteken van het kanaal Dessel-Kwaadmechelen kom je aan verkeerslichten op het kruispunt met de N136 waar je links neemt richting Postel. Vanaf hier staat Zilvermeer aangegeven maar volg niet de tekens van de camping! Steek het volgende kruispunt over (rechts ligt het recreatiedomein Sunparks). Neem vervolgens de eerste straat links en na een 750-tal meter ligt de ingang van het Zilvermeer links

Noodassistentieplan

Algemeen noodnummer: 112
DAN Hotline: +39-06-4211-5685
Decompressiekamer: No Data

Coördinaten

niet gekend
niet gekend

Waardering