Zeelandbrug-N

Zeelandbrug kan wel de meest populaire duikplaats aan de oosterschelde genoemd worden. Vooral in het sepiaseizoen (mei-juni) kan je hier op de koppen lopen.

Duikplan

Maximum diepte: 30
Moeilijkheidsgraad: Redelijk
Aanbevolen duiktij: Hoogwater en laagwater

Bij het te water gaan heb je twee opties, of je vertrekt vanaf de wal en duikt naar de eerste pijler of je zwemt aan de oppervlakte uit en zakt af aan de tweede pijler, waar het afhankelijk van het tij tussen de 22 en 24 meter diep is. Beide pijlers zijn mooi begroeid. Je dient hier rekening te houden met een correctie van zo'n 25 minuten t.o.v. de getijden te Wemeldinge of Stavenisse. Het kan hier soms behoorlijk stromen het is dan ook aangeraden om te duiken op de kentering.

Fauna & Flora

De duikplaats staat vooral bekend als de paringplaats bij uitstek voor de sepia's. Deze dieren zakken in mei/juni af naar de Oosterschelde om er te paren en eitjes af te zetten. Het paringsritueel levert mooie foto's op, iets wat elke duiker wil gezien hebben, dit brengt dan ook wel een overvolle parking met zich mee.

Praktische Informatie

Toegangsvoorwaarden - Openingsuren

Kostprijs:
Openingsuren:

Contactinformatie

Adres:
Contact:

Parking

Redenlijk, maar druk bezocht in de zomermaanden.

Accomodatie - Vulstation - Eetgelegenheid

Kleedkamers: Niet Aanwezig
Vulstation: Niet Aanwezig
Eetgelegenheid:

Routebeschrijving

Eens de Zeelandbrug over heb je links "Restaurant Zeelandbrug" en rechts de werkhaven (de Val). Je blijft op deze baan volgen tot aan een kruispunt met verkeerslichten. Aan de verkeerslichten links afslaan, richting Industrieterrein ZUID. Ongeveer een kilometer verderdoor terug links (industrieterrein ZUID). Blijf deze weg steeds rechtdoor volgen (op een zeker ogenblik gaat hij over in een veldweg). Uiteindelijk kom je terug aan "Restaurant Zeelandbrug", maar nu beneden. Volg de weg (rechtse bocht) tot je onder de Zeelandbrug komt. Daar kom je op de parking terecht.

Noodassistentieplan

Algemeen noodnummer: 112
DAN Hotline: 0223-658220
Decompressiekamer: U.Z .Antwerpen
Dichtsbijzijnde ziekenhuis: Zweedse Rode Kruis

Coördinaten

3°54'52''
51°37'46''

Waardering